Whatsapp Bilgi Hattı 0 541 291 91 40

Poligranit (Polügranül) Nedir?

Poligranit (Polügranül) nedir, poligranit mutfak tezgah fiyatları ve özellikleri, polügranül nasıl yapılır ve nasıl temizlenir, nerelerde kullanılır?

Poligranit (Polügranül) Nedir?

Granit tozu ile polyester reçinesi, kobalt, metil etil keton (MEK), yardımcı maddeler (renk pastaları, ayırıcı ve jelkot) farklı teknikler kullanılarak bir araya getirilmesi ile malzemenin havası alınarak imal edilen karma malzemeye Poligranit denmektedir. Poligranit sektör piyasasında polügranül, granit poli, dökme granit, döküm granit gibi isimlerle de bilinmektedir.

Kompozit malzemeler kategosine giren Poligranit'in ham maddelerinden biri olan Granit tozu ise; granitin plaka olarak kullanılamayan kısımlarının oluşturduğu granit tozu karışımı ile meydana gelmektedir. Hızlı malzeme tedariği ve kolay üretimi ile Poligranit, Granit'e göre desen ve renk açısından çok daha çeşitliliği olan bir malzemedir. Dört (4) metreye varan yekpare Poligranit plaka üretimleri sayesinde, neredeyse her tasarım ve projeye göre dekoratif uyumluluğu, esnek yapısı ve ekonomik avantajı ile bir çok alanda sıklıkla tercih edilmektedir.

Poligranit Özellikleri

Poligranit, üretiminden kullanımına kadar bir çok aşamada bazı avantajlara ve dezavantajlara sahip bir malzemedir. Genel olarak bakıldığında, zengin renk ve desen seçeneği ile doğaltaş grubundan bir adım öndedir. Her türlü madde ile birleşime açık yapısı ile ilerleyen teknolojide farklı model ve tasarımlarını görmekte mümkündür. Akrikor, sert ve homojen bir yüzey malzemesi üzerine genellikle 2 mm. uygulanarak yapılan bir tür kaplama modelidir. Akrikor ile kaplanan poligranit yüzey ısıya, çatlamaya ve kırılmaya karşı oldukça dayanıklı hale gelir. Jelkot, vernik benzeri bir madde ile kaplandığında, bu madde poligranit yüzeyin sıcağa ve çatlamalara karşı korunmasını arttırır. Polyurea ile kaplandığında ağır darbe ve 220 derece üstü sıcaklıklara karşı maximum koruma sağlar. İnsan gücü ile kırılması neredeyse imkansız olup, ultra dayanıklılık sağlar. Dökme Granit, Döküm Granit ve Polügranül olarak ta bilinen poligranit, kalıplarda üretildiğinden dolayı lavabo, küvet, klozet, tezgah, masa ve benzeri her türlü eşya ve ürünün üretimi oldukça kolaydır. Öne çıkan bazı özellikleri, avantajları ve dezavantajları ise aşağıda listelenmiştir.

  • Oldukça hafiftir ve aynı zamanda esnektir.
  • Esnekliği sayesinde kırılma ve çatlama gibi olumsuzluklar çok fazla yaşanmaz.
  • Hijyenik ve sağlıklı olduğu üreticiler ve tasarımcılar tarafından belirtilmiştir.
  • Her projeye ve tarasıma uygun olarak istenilen ebat ve ölçülerde üretilebilir.
  • İstenilen desen ve renklerde, istenilen tasarımda tek parça (yekpare) olarak üretilebilmektedir.
  • 220 santigrat dereceye kadar sıcaklık baskısına dayanabilir.
  • Su geçirmez, sızdırmaz ve küflenmez yapıya sahiptir.
  • Kimsayal temizleyiciler ile kolayca temizlenebilir, zarar görmez.
  • Olası bir hasar durumunda ise tamir edilebilmesi mümkün olabilir.
  • Fiyatı oldukça ekonomiktir, her bütçeye hitap edebilmektedir.
  • Cilalamaya ihtiyaç yoktur, yüzey parlaklığını uzun süre korur.
  • Yüzeyinde extra kaplama olmadığında ısıya karşı duyarlıdır, iz bırakabilir.
  • Çizilmelere karşı doğal taşlara oranla dayanıksızdır.
  • Yüzeye dokunulduğunda verdiği plastik hissiyatı kolayca farkedilmektedir.
  • Ağırlık baskısına, doğal taşlara nazaran daha az dayanıklıdır.

Poligranit (Polügranül) Kullanım Alanları

Genellikle mutfak tezgahları ile ön plana çıkan Poligranit, ilerleyen teknoloji ile sektörde ürün yelpazesi gün geçtikçe genişleyen tasarım modelleri ile karşımıza çıkmaktadır. Mutfak, banyo dolaplarına ve fayanslarına uygun, istenilen renk ve ton seçeneklerinde üretilebilir, müşterinin isteğine göre özel renk çalışması bile yapmak mümkündür. Poligranit malzeme ile ham maddelerinden biri olan Granit görünümünde de üretim yapılabilmektedir. Banyo setleri, evyeli-eyvesiz lavabo dökümleri, klozet ve küvetler, kuaför tezgahları, damlalıklar, denizlikler, masa ve sehpalar, duş tekneleri gibi bir çok eşya ve üründe kendine yer bulabilmektedir. Özellikle avm ve benzeri toplu kullanım alanlarında, kalabalık mekanlarda ekonomik maliyeti ile çok sık tercih edilmektedir.

Kuaför salonları, avm, lokanta ve restoranlar, turistlik tesislerde yemek sunum tezgahları veya fast food restoran bankoları, okul ve hastane ve benzeri kurumlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Poligranit (Polügranül) Kullanım Alanları
Poligranit Tezgah Fiyatları

Poligranit Tezgah Fiyatları

Poligranit (Dökme Granit-Döküm Granit-Polügranül), mutfak tezgahlarında ekonomik olması ve 10 yıl gibi bir kullanım ömrü gibi avantajlarıyla tercih sebebi olurken, isteğe özel kolay üretimi ile zaman bazlı projelerde bir adım öne çıkmaktadır. Çok geniş renk, ton ve desen çeşitliği ile özellikle tezgah üretimlerinde aranılan model ve tasarımı bulmak oldukça kolaydır. Polügranül mutfak tezgah modelleri neredeyse sınırsız renk ve desen seçeneği ile müşterilere sunulduğu için mutfak dekorasyonuna en uygun mutfak tezgahı seçiminin yapılmasını kolaylaştırmaktadır. Poligranit 4 metreye kadar yekpare üretilebilir olduğundan eviyeden, setlerinden yada herhangi bir yerinden su sızdırma ihtimali olmaması bir başka tercih sebebidir.

Poligranit fiyatları kullanılacak tarasım ve projeye göre farklılık göstermektedir. Poligranit fiyatları da, Granit gibi plaka olarak üretilip metretül (fiyat/mtül) cinsinden hesaplanmaktadır.Piyasa da ortalama olarak 600 mm. ile 3000 mm. arasında satılan poligranit malzemelerin fiyatı 200 TRY. bandında seyretmektedir.

Poligranit (Polügranül) Temizliği ve Bakımı

Poligranit tezgah ve yüzeyler her ne kadar limon, sirke ve benzeri türde yiyeceklerin asitlerine, ısıya, yanmaya, çizilmeye karşı dayanıklı olsa da, içeriğinde bulunan polyster maddesinin kullanım yoğunluğuna bağlı olarak dayanıklılık yönünden değişkenlik gösterebilmektedir. Dolayısıyla asitli yiyecek ve içeceklerin yüzey üzerinde fazla kalmamasına dikkat edilmesi gerekir. Yüzey siliminde özellikle tel ve benzeri metal bulunan temizleyiciler ile çok fazla temas ettirilmemesi tavsiye edilmektedir.

Sararan yüzeylere karbonat ve ek olarak PH düzeyi sıfır olan çözücüler de kullanılıp yeridilerek silindiğinde sararan yüzey eski görünümüne kavuşabilir. Tuz reçinelerinin özündeki kristal yapı, kimi kimyasallar veya sıcak su ile temas ettiğinde çatlamalara ya da kırılmalara neden olabilmektedir.Çatlamış ya da aşırı çizilmiş yüzeyler için derz dolgu veya poligranit yapıştırıcıları kullanılarak yüzeyin eski normuna kavuşması sağlanabilir.