Whatsapp Bilgi Hattı 0 541 291 91 40

Mermerit ile Poligranit Arasındaki Fark Nedir?

Mermerit ve poligranit arasındaki fark nedir, mermerit tezgah ile poligranit tezgah arasındaki farklar nelerdir, mermerit mi iyi yoksa poligranit mi?

Mermerit ile Poligranit Arasındaki Fark Nedir?

Her ikisinin de üretim şekli ve yöntemleri aynı olmakla birlikte, ham maddelerinden birisi bir doğal taş olup, üretim aşamasında Mermerit'e mermer tozu, Poligranit'e ise; granit tozu eklenmektedir. Bunun dışında Poligranit üretiminde granit görünümü alması için farklı yardımcı maddeler kullanılırken, aynı şekilde Mermerit'te de, mermer görünümü kazanması için yardımcı maddeler ilave edilerek üretimleri yapılmaktadır.

Piyasada özellikle Mermerit (Dökme Mermer) ile Poligranit(Polügranül) aynı kategoride görünse de, içerikleri ve özellikleri bakımından birbirlerinden farklıdırlar. Granit tozunda bulunan içerikler ile, mermer tozunda bulunan içerikler birbirlerinden farklıdır. Özetle belirtmek gerekirse, mermer ile granit arasında ne farklılıklar olduğu gibi, mermerit ile poligranit arasında da farklılıklar ve farklı özellikler vardır. Ayrıca Mermerit ile Poligranit ürünlerin arasında, üretiminde kullanılan malzemelere bağlı olarak fiyat farkları da göze çarpmaktadır.

Mermerit ile Poligranit Arasındaki Fiziksel Farklar

Mermerit ve Poligranit her ikisi de aynı amaca hizmet ederken, mermerit ile poligranit arasında bazı farklılıklar vardır. Bu farklılıklar ise; kullanım, tasarım ve uygulamalarda ancak anlaşılır şekilde ortaya çıkmaktadır. İki ürününde içeriğinde kullanılan yardımcı maddelerin farklılığına bağlı olarak özellikleri ve dayanım sınırları değişebilmektedir. Aşağıdaki listedeki karşılaştırmada yeşil alanlar belirtilen özelliklere göre üstünlük göstergesidir.

ŞartlarMermeritPoligranit
Ağırlık
Bakım
Antibakteriyel
Leke Tutma
Radon Gazı Salmama
Isıya Dayanım
Çeşitlilik
Aşınma Direnci
Fiyat(m2)
Tezgah Seçimi
Zemin Seçimi
Kaplama Seçimi
Sertlik
Esneklik
Güneş Işığına Dayanım

Mermerit Tezgah ve Poligranit Tezgah Arasındaki Farklar

Hemen hemen üretimden montaja kadar her aşaması aynı olan iki tezgah tipinin kullanım aşamasında da çok farklılık bulunmamaktadır. Bazı özel tasarım projelerinde istenilen renk, desen ve havayı yakalamak için, belli oranlarda mermer tozu ve granit tozu beraber kullanılmaktadır. Bu nedenden dolayı ikiside mermerit sınıfı altında toplanmıştır. Hem mermerit hem de poligranit, mutfaklarda zemin ve tezgah yapımında kullanılırlar ve en azından söylemek çok şaşırtıcı görünürler, poligranit tek parça(yekpare) olduğundan montajı daha kolay olmaktadır. Mermerit ve Poligranit, zemin temizleyicilerinin bulunduğu ortamlarda çizilmeye ve lekelere ve güneş ışığına karşı dayanıklıdır, poligranit bileşenleri içerisindeki ham maddesi olan granit'in sert yapısından dolayı bir tık daha dayanıklıdır.

Mermerit Tezgah ve Poligranit Tezgah Arasındaki Farklar
Zengin Çeşit, Extra Koruma

Zengin Çeşit, Extra Koruma

Mermerit (Dökme Mermer-Döküm Mermer) tezgahlar ve Poligranit (Dökme Granit-Döküm Granit-Polügranül) tezgahlar karşılaştırıldığında, her iki tezgah tipinin üretilirken karışımına ve üretim sonrası yapılan kaplama işlemlerine göre sağlamlık, dayanıklılık ve kullanım kolaylığı açısından farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Akrikor ile kaplanan yüzey, düz kaplamasız yüzeye göre, ısı, çatlama ve kırılmaya karşı oldukça dayanıklı olmaktadır. Polyurea maddesi ile kaplanmış yüzeyler de, ağır darbelere ve yüksek sıcaklıklara karşı maximum koruma sağlamaktadır. Aynı şekilde Jelkot ve vernik benzeri bir madde ile kaplanan tezgah yüzeyi de, sıcağa ve çatlamalara karşı maximum koruma sağlamaktadır.

Mermerit ve poligranit tezgahlar arasında bir diğer fark ise; her hangi bir hasar söz konusu olduğunda mermerit tezgahların daha kolay ve hızlı tadilat dönemi geçirmesidir. Mermerit tezgah kullanımı poligranit tezgahlara oranla daha fazla olduğu için servis ve onarım gibi durumlarda daha hızlı çözüm bulunmaktadır.

Mermerit & Poligranit Temizliği ve Bakımı

Mermerit ve Poligranit'in kullanım şartları, çevresel şartlar ve diğer dış etkenlere bağlı olarak zaman içerisinde deforme olmaları arasında da çok bulunmamaktadır. Her ikiside kimyasal içeren temizleyicilerden kolay kolay etkilenmez iken; Poligranit Mermerit'ten daya yüksek bir dayanım direncine sahiptir. Her ne kadar ikisi de leke tutmaz yapıya sahip olsalar da; kahve, içki, sirke gibi leke bırakan maddeler yüzey üzerinde uzun süre tutulmamalı, tezgâh yüzeyinden vakit geçirmeden temizlenmelidir. Kaynar derecede su ile mümkün olduğunca temas ettirilmemeli, ılık derecede suyun içinde iyice eritilmiş karbonat karışımı ile lekeler ve sararmalar kolayca çıkarılabilir. Bunun dışında temizlik yaparken, jel tipi sıvı temizlik ürünleri tercih edilmeli, metal veya tel benzeri aşındırıcı özelliği olan temizlik araçları kullanmamaya özen gösterilmelidir.